Смачне складне блюдо курча тютюну з картоплею чудово підійде для сімейного вечері. Ви отримаєте соковите біле м’ясо і смачний гарнір до нього.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Картопля – 5 – 7 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сацебелі – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Часник – 3 – 5 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати курча тютюну в духовці з картоплею? Курча добре промийте всередині і зовні, умочіть паперовими рушниками. Тушку розріжте вздовж по середині грудки і відбийте з двох сторін.

Змішайте сметану, соус сацебелі, сухі спеції і сіль. Ця суміш буде служити маринадом для курчати.

Форму застеліть пергаментним папером. Курча змастіть маринадом з усіх боків, викладіть його в форму.

Картоплю відваріть, наріжте скибочками і розкладіть його навколо тушки. Полийте картоплю і курчати рослинним маслом.

Запікайте курчати тютюну з картоплею в розігрітій до 180-200 градусів духовці 50-60 хвилин. За цей час приготуйте часниковий соус: змішайте лимонний сік, подрібнену петрушку і часник.

Готового курчати змастіть часниковим соусом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну по-грузинськи