Курча тютюну в духовці виходить неймовірно ароматним, з хрусткою скоринкою і соковитим м’ясом всередині. Його можна подати в якості основного блюда на обід або вечерю, а також прикрасити їм святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 – 5 зуб.
  • Кріп – за смаком
  • Вода – 50 мл
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати курча тютюну з хрусткою скоринкою в духовці просто! Приготуйте маринад. У мисці змішайте сметану, аджику, гірчицю.

Курчати промийте під проточною водою, розріжте його вздовж грудки і розгорніть.

Тушку відбийте молотком, натріть сіллю і перцем, змастіть з усіх боків маринадом.

Форму для запікання застелити фольгою. Викладіть у форму курчати і поставте його в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте курчати 40-60 хвилин, періодично відкриваючи духовку і змащуючи його соком, що виділився.

Кріп помийте і порубаєте ножем. Часник очистіть і дрібно наріжте ножем. Змішайте часник, кріп, лимонний сік і воду.

Коли курча добре зарум’яниться, змастіть його сумішшю з кропу і часнику, потім поставте в духовку ще на 10-15 хвилин.

За цей час м’ясо насититься часниковим ароматом і дійде до готовності. Подавайте курчати тютюну на стіл гарячим.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи