Курча тютюну з часником і спеціями, покритий тонкою рум’яною скоринкою обов’язково припаде до смаку вашим гостям і стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати його можна як у духовці, так і на сковороді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курча – 600 – 800 гр.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 50 – 80 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування класичного курчати тютюну на сковороді під пресом смачний! Курча помийте, обітріть паперовими рушниками і відбийте кухонним молоточком.

Для приготування маринаду змішайте рослинне масло з подрібненим часником, сіллю, чебрецем, червоним і чорним перцем.

Маринадом добре промажте курчати з усіх боків, загорніть птицю в харчову плівку і поставте маринуватися в холодне місце на 2 години.

На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть курчати.

накрийте Сковороду кришкою, вона повинна бути менше по діаметру. На кришку встановіть вантаж і притисніть курчати як можна сильніше до дна сковороди.

Смажте курчати на повільному вогні з двох сторін по 18-20 хвилин.

Курчати подавайте на блюді цілком, прикрасьте його свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи