Курча тютюну – дуже ефектне блюдо, яке завжди привертає увагу на святковому столі. Завдяки спеціальній методиці приготування м’ясо курчати добре пропікається і зовні утворюється рум’яна хрустка скориночка.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курча – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Прованські трави – за смаком
- Паприка – 2 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Кінза – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт класичного курча тютюну в духовці простий у приготуванні! Курча помийте і обсушіть паперовими рушниками. Розріжте тушку уздовж по середині грудки, покладіть її на обробну дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте спочатку з однієї, потім з іншої сторони.
Далі приготуйте маринад. Змішайте червоний мелений перець, паприку, коріандр, суміш трав, рослинне масло, сіль і лимонний сік.
Курчати натріть маринадом з усіх боків і залишити маринувати на годину.
Після цього викладіть курчати на сковороду і обсмажте на сильному вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. Потім перекладіть курчати на деко, встановіть на нього гніт і запікайте при 210 градусах 30-40 хвилин.
Курчати подавайте цілком з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний