Курча тютюну – дуже ефектне блюдо, яке завжди привертає увагу на святковому столі. Завдяки спеціальній методиці приготування м’ясо курчати добре пропікається і зовні утворюється рум’яна хрустка скориночка.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Прованські трави – за смаком
  • Паприка – 2 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кінза – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт класичного курча тютюну в духовці простий у приготуванні! Курча помийте і обсушіть паперовими рушниками. Розріжте тушку уздовж по середині грудки, покладіть її на обробну дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте спочатку з однієї, потім з іншої сторони.

Далі приготуйте маринад. Змішайте червоний мелений перець, паприку, коріандр, суміш трав, рослинне масло, сіль і лимонний сік.

Курчати натріть маринадом з усіх боків і залишити маринувати на годину.

Після цього викладіть курчати на сковороду і обсмажте на сильному вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. Потім перекладіть курчати на деко, встановіть на нього гніт і запікайте при 210 градусах 30-40 хвилин.

Курчати подавайте цілком з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний