Якщо ви не знаєте, що приготувати для своєї сім’ї на вечерю, то скористайтеся цим рецептом. Ви отримаєте корисний і смачний плов. Готувати його необхідно в казані.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 1,3 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Рис білий – 1 кг
  • Морква – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

Готувати класичний плов з яловичини в казані просто! Поставте Казан на вогонь, розігрійте його і влийте необхідну кількість рослинного масла. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, обсмажте його до м’якого стану в казані, потім додайте нарізаний кубиками яловичину.

Коли м’ясо підрум’яниться з усіх боків, додайте нарізану моркву і продовжуйте смажити. Додайте в зажарку, сіль і приправи для плову.

Влийте 1,5-2 літра води і тушкуйте казан під кришкою 30-40 хвилин.

Рис промийте в декількох водах і викладіть його рівним шаром поверх зірвака. Рис втопіть стручок гострого перцю і цілі головки часнику. Влийте ще 2-2,5 літра гарячої води.

Коли вода закипить, зменшіть вогонь, накрийте казан кришкою і готуйте 25-30 хвилин. Після закінчення цього часу, вода має повністю випарується. Зробіть отвори в плові, вимкніть вогонь і дайте йому настоятися під кришкою ще 20 хвилин.

Плов подавайте зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Плов без цибулі Плов в казані на плиті Плов з яловичиною Розсипчастий плов з яловичиною Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані на плиті