Якщо ви не знаєте, що приготувати для своєї сім’ї на вечерю, то скористайтеся цим рецептом. Ви отримаєте корисний і смачний плов. Готувати його необхідно в казані.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 1,3 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Рис білий – 1 кг
- Морква – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Масло рослинне – 200 мл
- Часник – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Зіра – 2 ч. л.
- Приправа (на вибір) – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Готувати класичний плов з яловичини в казані просто! Поставте Казан на вогонь, розігрійте його і влийте необхідну кількість рослинного масла. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, обсмажте його до м’якого стану в казані, потім додайте нарізаний кубиками яловичину.
Коли м’ясо підрум’яниться з усіх боків, додайте нарізану моркву і продовжуйте смажити. Додайте в зажарку, сіль і приправи для плову.
Влийте 1,5-2 літра води і тушкуйте казан під кришкою 30-40 хвилин.
Рис промийте в декількох водах і викладіть його рівним шаром поверх зірвака. Рис втопіть стручок гострого перцю і цілі головки часнику. Влийте ще 2-2,5 літра гарячої води.
Коли вода закипить, зменшіть вогонь, накрийте казан кришкою і готуйте 25-30 хвилин. Після закінчення цього часу, вода має повністю випарується. Зробіть отвори в плові, вимкніть вогонь і дайте йому настоятися під кришкою ще 20 хвилин.
Плов подавайте зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Плов без цибулі Плов в казані на плиті Плов з яловичиною Розсипчастий плов з яловичиною Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані на плиті