Класичний рецепт заварного крему простий, швидкий так і найсмачніший. Він ідеально підходить для прошарку медівника, «Наполеона» та для наповнення еклерів. В класиці можна, підключивши фантазію, трохи змінити інгредієнти і приготувати щось нове і незвичайне. Готуємо заварний крем на молоці, яйцях і маслі.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати класичний заварний крем для Медівника, Наполеона, еклерів просто! Спочатку підготуйте всі інгредієнти для крему у вказаній в рецепті кількості.
В каструлю з товстим дном або сотейник налийте 1,5 склянки молока, поставте на невеликий вогонь і доведіть до стану закипання.
Поки молоко закипає, в окрему миску налити інше молоко, насипте до нього цукор звичайний і ванільний, борошно і розбийте яйця. З допомогою віночка ці продукти збийте до однорідного стану. Почало закипати молоко зніміть з плити. У нього тонким струменем наливайте приготовлену суміш і одночасно віночком активно перемішуйте, щоб яйце не встиг згорнутися.
Потім сотейник або каструлю з цією сумішшю повторно поставте на маленький вогонь і, безперервно перемішуючи її віночком, доведіть до кипіння. Поваріть крем протягом 1-2 хвилин до загустіння маси. Працювати віночком не припиняйте, інакше крем вийде грудками.
Густий крем зніміть з плити і продовжуйте перемішувати його ще кілька хвилин. Потім крем порційно кладіть розм’якшене вершкове масло, перемішуючи все після кожної порції. Кількість масла можете покласти більше або менше, як вам подобається.
Приготований заварний крем будь-яким способом остудіть або при домашньої температурі, або в ємності з холодною водою, або поставте на ніч у холодильник. Посуд з кремом прикрийте шматочком харчової плівки і при тривалому зберіганні періодично перемішуйте.
Смачною і вдалою випічки!
Бісквітний медовик Вершковий крем для торта Заварний крем з молока і борошна для торта Заварний крем з молоком для торта Наполеон Класичний заварний крем для бісквітного торта Крем для медовика Крем для торта з молока, борошна і яєць Крем для торта з молока, масла і цукру