Медовик, прикрашений фруктами, смачний і виглядає дуже апетитно! Тісто для такого медовика готуємо класичним способом, на водяній бані. А крем пропонуємо використовувати сметанний. Вершкова кислинка крему вдало поєднується з фруктами і вигідно відтіняє їх. Соковиті шматочки на поверхні стають не просто прикрасою, але і повноцінним складовим елементом, що дає певний смаковий нюанс. Дуже важливо дати торту достатньо часу на просочення він набуває текстурну особливу м’якість і ніжність.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 150 гр.
  • Мед – 120 гр.
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Сметана 20% (для крему) – 700 гр.
  • Цукор-пісок (для крему) – 200 гр.
  • Персик – для прикраси
  • Ківі – для прикраси
  • Полуниця – 6 – 7 шт.

Процес приготування:

Для приготування медівника, прикрашеного фруктами відразу формуємо конструкцію водяній лазні: в каструлі нагріваємо воду до гарячого стану, на каструлю встановлюємо об’ємну миску. У миску кладемо цукровий пісок, мед і вершкове масло. Розмішуємо інгредієнти лопаткою або ложкою, поки не утвориться однорідна маса. По мірі того, як вода в каструлі буде кипіти, пар буде нагрівати миску і масу в ній. Процес нагрівання маси та її вимішування займе близько п’яти хвилин.

В окрему ємність розбиваємо яйця і збиваємо їх за допомогою міксера на високих обертах до отримання пишної піни майже білого кольору.

Яєчну піну, додаємо в миску до медово-вершковою масою і інтенсивно перемішуємо вінчиком, щоб яйця не встигли схопитися від високої температури. Відразу додаємо харчову соду, не перестаємо заважати. Суміш почне пінитися і помітно збільшиться в об’ємі.

Борошно попередньо просіваємо, щоб збагатити її повітрям. Порціями висипаємо просіяне борошно в миску (250 гр.), активно вимішуючи лопаткою получающееся тісто. Після додавання вказаної кількості борошна тісто загусне і трохи потемніє. Тримаємо на водяній бані тісто ще одну-дві хвилини і знімаємо з плити.

Викладаємо тісто на стіл і додаємо решту 150 гр. борошна. Вимішуємо руками, поки тісто не поглине всю муку. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку. Кладемо в холодильник і охолоджуємо протягом години.

Охолоджене тісто викладаємо на поверхню столу і ділимо на вісім рівних частин.

Кожну частину розкачуємо з допомогою качалки в плоский круг. Щоб всі коржі були однакового діаметра, і готовий торт виглядав естетично, розкачане тісто накриваємо тарілкою відповідного діаметра і обрізаємо по колу нерівні надлишки.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Заготівку з тіста акуратно переносимо на деко, застелений промасленим пергаментом, і ставимо в духовку на середній рівень. Випікаємо протягом трьох-чотирьох хвилин, поки корж не стане темно-золотистого кольору. Важливо не перетримати корж в духовці і вчасно дістати. Поки печеться один корж, займаємося розкочуванням черговий заготовки. Готовий корж викладаємо на плоску поверхню, проколюємо виделкою в декількох місцях і ще раз обрізаємо окружність з допомогою тарілки. Обрізки збираємо в окремий посуд. Всім випеченим коржам даємо повністю охолонути перед формуванням торта.

Для приготування крему охолоджену сметану викладаємо в об’ємну ємність, додаємо цукор і збиваємо міксером на високій швидкості. Цукор повинен повністю розчинитися, а крем трохи загуснути.

Готові коржі прослаиваем приготованим кремом. Для зручності можна формувати торт всередині кулінарного кільця відповідного діаметру, але можна обійтися і без нього. Щоб торт не ковзав, перед викладенням першого коржа на тарілку варто нанести трохи крему.

Поверхня і краї торта також змащуємо кремом. Зібрані обрізки з допомогою блендера подрібнюємо до отримання дрібної крихти. Отриманої крихтою обсипаємо торт з усіх боків.

Готовий обсипаний торт крихтою поміщаємо в холодильник на ніч, щоб він повністю остудився і як слід просочився.

Перед подачею нарізаємо фрукти для торта. Персики ріжемо тонкими часточками. Очищений ківі ріжемо на тонкі кружечки. Кожну полуницю очищаємо від чашолистка і розрізаємо вздовж на дві частини. На поверхні торта викладаємо фрукти в довільному порядку. Тепер можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Медовик Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Медовик класичний