Черешня не особливо підходить для заморожування. Однак із свіжих плодів виходить дуже смачний напій, особливо якщо змішати черешню з іншими інгредієнтами – ягодами і фруктами. З плодів також виходить чудове варення.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Черешня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту із черешні на 2-літрову банку на зиму? Спочатку черешню потрібно позбавити від «хвостиків». Потім прибрати зіпсовані плоди і промити, використовуючи друшляк. Після того, як цей етап буде пройдений, плоди потрібно залити прохолодною водою і залишити на 15 хвилин.

Стерилізуємо добре промиту і очищену банку. Те ж саме робимо і з кришкою. Промиту черешню викладаємо на дно банки.

Тепер треба вимити і нарізати круглими скибочками лимон. Половину круглих лимонних шматочків розподіляємо поверх черешні. Залишається тільки інгредієнти залити кип’яченою водою.

Наливаємо воду в чайник або каструлю. Коли рідина закипить, заливаємо її в банку тонким струменем. Компот повинен настоятися 20 хвилин під закритою кришкою.

Зливаємо воду в каструлю, намагаючись, щоб черешня і лимон не падали слідом. Засипавши цукор, доводимо настій до кипіння. Заливаємо черешню і лимон. Загорнену банку перевертаємо і закутуємо теплим пледом.

Приємного апетиту!

Компот з черешні з лимоном на зиму Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на 2-х літрову банку на зиму Компоти Черешня на зиму