Закачування компоту з черешні з кісточками значно скоротить ваш час, адже не потрібно буде діставати їх з кожного плоду, однак не варто зберігати такий напій більше року, інакше з корисного він стане шкідливим, так як кісточки починають виділяти шкідливі для організму речовина.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2.5 л.
- Черешня – 300 гр.
- Цукор-пісок – 210 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- М’ята свіжа – 7 листків
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту із черешні на зиму з кісточками? Спочатку плоди необхідно ретельно промити, щоб змити бруд. Паралельно варто відривати плодоніжки і прибирати листя черешні. Також відкидаємо гнилі або пошкоджені плоди. Залишаємо черешню на деякий час, щоб плоди обсохнули.
У нас є трохи вільного часу, щоб підготувати до закатці банку і кришку. Якщо немає ніяких пошкоджень на тарі, її просто потрібно очистити содою і промити.
Тепер закладаємо черешню в банку, злегка струшуємо з боку в бік, щоб черешня лягла на дно рівним шаром. Укладаємо зверху листочки м’яти.
Тепер наливаємо воду в каструлю. Заливаємо рівно стільки, щоб окропу вистачило на компот і стерилізацію кришки. Коли вода забулькає, обдаємо невеликим її кількістю кришку, розраховуємо все так, щоб на компот залишилося не менше 2,5 літрів.
Коли вода буде залита в банку, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Тепер воду потрібно повернути в каструлю так, щоб черешня і м’ята залишалися в банку. Додаємо в настій цукор і лимонну кислоту. Доводимо солодку рідину до кипіння і знову заливаємо нею вміст банки. Відразу закатуємо ємність і перевертаємо. Переконайтеся у відсутності бульбашок і укутайте тару з компотом ковдрою.
Смачного!