Червона черемха більші за розміром, менш терпка і більш солодка, ніж її побратими. Компот виходить красивого бордового кольору, дуже ароматний і неповторний смак.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Черемха червона – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з червоної черемхи на зиму смачний! Гарненько промийте очищену від сміття черемшину в проточній воді і перекладіть в друшляк, щоб стекла вода. Банки вимийте з содою і стерилізуйте зручним варіантом.

Засипте в банки ягоди по 1/3-1/4 загального обсягу.

влийте Воду в каструлю і засипте цукор. Ставте посуд на вогонь, доведіть до кипіння і потримайте на малому вогні 1 хвилину, перемішавши.

В кожну банку всипте по 1 ч. л. лимонки і залийте сироп до горлечка. Накрийте тару кришкою і закупорьте.

Переверніть банки вниз дном, накрийте ковдрою і залиште на добу до абсолютного остигання.

Приємного апетиту!

Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти