Червона черемха більші за розміром, менш терпка і більш солодка, ніж її побратими. Компот виходить красивого бордового кольору, дуже ароматний і неповторний смак.
Інгредієнти: на 4 л.
- Черемха червона – 900 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з червоної черемхи на зиму смачний! Гарненько промийте очищену від сміття черемшину в проточній воді і перекладіть в друшляк, щоб стекла вода. Банки вимийте з содою і стерилізуйте зручним варіантом.
Засипте в банки ягоди по 1/3-1/4 загального обсягу.
влийте Воду в каструлю і засипте цукор. Ставте посуд на вогонь, доведіть до кипіння і потримайте на малому вогні 1 хвилину, перемішавши.
В кожну банку всипте по 1 ч. л. лимонки і залийте сироп до горлечка. Накрийте тару кришкою і закупорьте.
Переверніть банки вниз дном, накрийте ковдрою і залиште на добу до абсолютного остигання.
Приємного апетиту!
Компот з черемхи Компот з черемхи на зиму Компоти