Ягоди червоної і чорної смородини дають цікавий мікс смаку і кольору. Пропонуємо використати цю яскраву вітамінну суміш для приготування компоту. У процесі приготування уникаємо тривалої термічної обробки, що забезпечує збереження корисних властивостей сировини. Важливо ретельно промити ягоди, а також простерилізувати банки з кришками, щоб уникнути ризику псування заготовки. Зазначене кількість інгредієнтів зручно використовувати для приготування компоту у 3-літровій банці.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 1 склянка
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот із червоної і чорної смородини на зиму легко! Ягоди перебираем, зіпсовані екземпляри, гілочки і випадковий викидаємо сміття.

Смородину ретельно промиваємо під струменем проточної води.

Після промивання поміщаємо ягоди в друшляк і даємо стекти зайвій волозі.

Банку і кришку попередньо промиваємо, стерилізуємо і просушуємо.

Укладаємо в банку чорну і червону смородину, висипаємо цукровий пісок у зазначеній кількості.

Воду доводимо до кипіння в окремій каструлі або сотейнику. Вливаємо киплячу воду в банку з ягодами і цукром. Закатуємо кришкою.

Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо банку в ковдру і даємо їй повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо для зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку