Цей рецепт домашнього компоту з червоної смородини без цукру припаде до смаку любителям кисленького. Такий компот можна вживати як самостійний напій або використовувати його як додаток для різних коктейлів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 2 склянки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із червоної смородини без цукру просто! Ягоди червоної смородини оберають з гілочок, промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Банки помийте з використанням соди, стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. В чисті банки розкладіть ягоди.

У каструлю влийте воду, закип’ятити її. Залийте банки з ягодами окропом, прикрийте їх кришками, залиште, щоб вони охололи до кімнатної температури.

Потім злийте воду з банок назад в каструлю, доведіть рідину до кипіння і залийте її назад у банки. Загорніть їх металевими кришка. Банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні остигати. Натуральний компот із червоної смородини зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Компоти