Цей рецепт домашнього компоту з червоної смородини без цукру припаде до смаку любителям кисленького. Такий компот можна вживати як самостійний напій або використовувати його як додаток для різних коктейлів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 2 склянки
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини без цукру просто! Ягоди червоної смородини оберають з гілочок, промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
Банки помийте з використанням соди, стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. В чисті банки розкладіть ягоди.
У каструлю влийте воду, закип’ятити її. Залийте банки з ягодами окропом, прикрийте їх кришками, залиште, щоб вони охололи до кімнатної температури.
Потім злийте воду з банок назад в каструлю, доведіть рідину до кипіння і залийте її назад у банки. Загорніть їх металевими кришка. Банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні остигати. Натуральний компот із червоної смородини зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Компоти