Компот із червоної смородини можна готувати як в літній час, так і взимку. Готується цей напій за лічені хвилини. Приємна кислинка і яскравий аромат дозволяють з упевненістю віднести компот із червоної смородини до напою, чудово дополняющему будь десерт.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини не на зиму гранично простий! Червону смородину слід перебрати, прибрати все зайве – гілочки, листочки, сміття. Потім ягоди промийте під проточною водою (зручно використовувати друшляк).

Чисту червону смородину помістіть в підходящу каструлю, влийте воду. Поставте каструлю з вмістом на вогонь і доведіть до кипіння.

Після закипання зменшіть вогонь до мінімального і всипте в компот необхідну кількість цукрового піску. Варіть компот до моменту, коли ягоди стануть м’якими і віддадуть воді свій колір і аромат.

Готовий компот остудіть. Коли він стане хоча б кімнатної температури, можна пригощатися. Вживати компот в якості гарячого напою відразу після приготування також можна, орієнтуйтеся на власні бажання. У літню пору оптимальним варіантом є охолодження такого компоту в холодильнику.

Приємного вам апетиту!

Компот із смородини Компот із червоної смородини Компоти