Один з найбільш смачних кисло-солодких компотів, який зовсім нескладно приготувати. Кількість апельсина може змінюватись в залежності від ваших уподобань.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 500 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 350 – 400 гр.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Рецепт компоту з червоної смородини з апельсином на зиму гранично простий! Поки будемо готувати солодкий сироп, відправляємо стерилізуватися банку в духовку. А для сиропу розчиняємо у воді цукровий пісок і кип’ятимо вміст хвилини 3-4.
Червону смородину перебираємо, замочуємо на кілька хвилин у воді і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти зайвій воді.
Апельсин для початку ошпарим окропом, після чого ще раз промиємо і разрежем на дві половинки. Одну з двох частин наріжемо тонкими скибочками.
Настав час отримувати банку з духовки. Відразу ж наповнюємо її ягодами і плодами апельсина.
Після чого заливаємо вміст солодким сиропом, наповнюючи до самого горлечка.
Закриваємо компот простий капронової або закручується кришкою і охолоджуємо до кімнатної температури. Переваги цього компоту в тому, що його можна продегустувати буквально відразу ж, випивши склянку, і обов’язково поставити на зберігання в холодильник.
і
Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини з апельсином Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму