Напій багатий вітамінами і корисними властивостями, які дуже потрібні організму під час зими. Смородина в сукупності з апельсином додасть компоту кисло-солодкий смак, а гілочка м’яти, додана в напій, освіжить його.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 200 гр.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • М’ята свіжа – 1 гілка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини з апельсином і м’ятою на зиму гранично простий! Спочатку необхідно зайнятися підготовкою банки і кришки для закачування, так як це самий складний і довгий процес. Перед тим, як загорнути компот, банку і кришку потрібно очистити і промити. Коли тара обсохне, стерилізуємо її близько 15 хвилин.

Тепер приступимо до переробки ягід смородини. Спочатку їх потрібно зняти з гілочок і викинути зіпсовані ягоди. Потім, висипати ягоди для закачування компоту в друшляк і промити.

Для закачування також знадобиться половина апельсина. Промиваємо плід і розрізаємо на дві половини. Потім одну з половинок нарізаємо часточками.

Тепер промиваємо гілочку м’яти і стряхиваем зайву вологу.

Закладаємо всі інгредієнти в 3-літрову банку і заливаємо в каструлю необхідну кількість води для одержання окропу.

Заливаємо киплячою рідиною плоди і м’яту. Накриваємо банку кришкою і чекаємо, поки напій настоїться (це займе близько 10 хвилин).

Тепер нам залишилося злити настій без інгредієнтів назад в каструлю і додати цукор.

Коли рідина закипить, заливаємо її в банку.

Закатуємо і перевіряємо, чи немає місць, де компот підтікає. Потім даємо напою охолонути під теплою ковдрою.

Приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму