Крім чудових смакових якостей, в яких ви знайдете і солодкість, і легку кислинку, і навіть можливо терпкість, цей компот можна назвати справжньою коморою необхідних мінералів, вітамінів і мікроелементів. Готуючи цей продукт, ви робите внесок у своє здоров’я.
Інгредієнти: на 2 л.
- Смородина червона – 400 – 450 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
- Вода – 1.5 л.
Процес приготування:
Рецепт компоту з червоної смородини з апельсином на зиму на 2 літрову банку гранично простий! Ягоду перебираємо і відокремлюємо від гілочок, після чого промиваємо в холодній воді і відкидаємо на друшляк, щоб зі смородини стікала вся зайва вода.
Рухаємося далі й займемося підготовкою фруктів. Апельсин ошпарюємо окропом і нарізаємо невеликими скибочками.
Паралельно з підготовкою фруктів і ягід промиваємо банки з содою і стерилізуємо. На дно викладаємо червону смородину, займаючи майже половину від всього обсягу, і додаємо часточки апельсина.
Наповнюємо банку крутим окропом, заливаючи його до самого горлечка, і прикриваємо кришкою. Залишаємо компот настоюватися протягом 20 хвилин.
Остиглий відвар зливаємо в каструлю.
Розчиняємо в ньому цукровий пісок і кип’ятимо вміст 2-3 хвилини на слабкому вогні, при цьому цукровий сироп необхідно помішувати.
Киплячий сироп розливаємо в банку з ягодами і апельсином, щільно закручуємо стерилізованої кришкою і охолоджуємо в перевернутому стані.
Для того щоб компот остигав поступово, банку необхідно укутати ковдрою або теплим пледом. Не нехтуйте цією деталлю в приготуванні заготовок.
Бажаємо приємного апетиту!