Якщо вам сподобався найпростіший компот із червоної смородини, то не поспішайте зупинятися і придивіться до цього рецептом. До вашої уваги ще один неймовірно корисний літній напій, який нагадує апельсиновий сік, тільки без додавання шкідливих консервантів. А м’ята додає компоту приємні холодящие нотки з освіжаючим ефектом.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Смородина червона – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Апельсин – 500 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Рецепт компот із червоної смородини з м’ятою і апельсином на зиму гранично простий! Яким зручним способом стерилізуємо трилітрову банку і кришку. У нашому випадку це робиться над парою.
На цьому етапі важливо підготувати ягоди. Червону смородину ретельно перебираємо, обов’язково прибираємо листочки, гілочки і пошкоджені ягоди. Потім плоди ретельно промиваємо і злегка просушуємо.
В компот ми додаємо апельсин разом зі шкіркою, тому плід необхідно добре вимити і насухо витерти. Апельсин нарізаємо не дуже тонкими кільцями, кожне з яких потім ділимо на 2-4 зубчики.
Коли всі інгредієнти для приготування компоту підготовлені, переходимо до наповнення банки. Спочатку на дно стерилізованою банки укладаємо ягоди і тільки після цього кладемо часточки апельсина.
Для приготування солодкого сиропу розчиняємо в необхідній кількості води цукор і кип’ятимо вміст пару хвилин до повного розчинення кристалів цукру. Після чого сироп вимикаємо.
Киплячий сироп заливаємо в банку з червоною смородиною і апельсином. Накриваємо кришкою. Потім переходимо до стерилізації компоту. На дно каструлі вистилаємо рушник, заливаємо окропом і виставляємо наповнену банку. Після чого стерилізуємо компот 15-20 хвилин на тихому вогні.
Через це час витягаємо банку і закриваємо кришкою за допомогою кухонного ключа. На цьому приготування компоту завершено. Банку перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.
Бажаємо приємного апетиту!
Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини з апельсином Компоти Червона смородина на зиму