Освіжаючий напій з легкою кислинкою і м’ятним ароматом чудово втамовує спрагу в спекотний день. Налитий в графин, він стане відмінним рішенням на будь-якому святковому столі замість покупних соків і лимонадів. Готується компот швидко і зовсім не складно, а насолоджуватися їм дуже приємно.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Смородина червона – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
- М’ята свіжа – 1 гілка
Процес приготування:
Готувати компот із червоної смородини з м’ятою просто! Ягоди зніміть з гілки і видаліть з неї сміття. Смородину замочіть в холодній воді на 20 хвилин, потім добре промийте під проточною. М’яту сполосніть від пилу.
Налийте в каструлю воду і закип’ятити. Покладіть в неї смородину і м’яту і всипте цукор. Варіть компот 5 хвилин на середньому вогні.
Залиште рідину до повного охолодження і насичення на 3 години. Перелийте компот в графин і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму