В кінці весни-початку літа, наприкінці літа і весь вересень можна заготовлювати стебла ревеню у вигляді компотів. Корисні ці заготовки і для здоров’я дітей, до того ж, вони люблять кисло-солодкий смак таких компотів. При вживанні банки компоту з дітьми розбавляйте його теплою кип’яченою водою в пропорції 1:1.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ревінь – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 1,8 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з ревеню для дітей смачний! Банки і кришки вимити з содою і простерилізувати. Перебрати черешки ревеню та оглянути їх, видалити навіть найменший натяк на листя. Ревінь вимити, почистити і нарізати упоперек на шматочки.

Накласти в банки ревінь, заповнюючи приблизно 1/3-1/4 частина скляної тари. Залити корінці крутим окропом і дати постояти близько 10 хв.

Влити в каструлю чисту воду, поставити на вогонь. На середньому вогні нагріти воду до 70 градусів (коли від каструлі активно почне підніматися пар). Всипати цукор, перемішати. Коли суміш закипить, цукровий сироп потрібно знову перемішати.

Струсити банки з ревенем, вилити з них воду. Влити в кожну банку зварений сироп, заповнюючи її до країв.

Банки закатати і перевернути їх догори дном, дати охолонути, обгорнувши в теплий рушник.

Віднести закачування на зберігання в темне прохолодне місце. Випити компот протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Компот з ревеню Компоти Ревінь на зиму Страви з ревеню