Сьогодні ми з вами приготуємо чудовий сливово-грушевий компот. Духмяна груша медова відмінно поєднується зі стиглої соковитою сливою за смаковими якостями, перетворюючи наш компот під смачний насичений напій. Він відмінно втамовує спрагу, доповнить ваш святковий і повсякденний стіл, а також виступить відмінним доповненням до шматочку домашнього пирога або гарячих млинчиків.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 250 гр.
  • Груша – 1 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот із слив і груш на 1 літрову банку на зиму? Сливи відбираємо щільні і стиглі. Промиваємо їх у проточній воді і відкидаємо на друшляк. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони стекли від води.

Груші промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім за допомогою овочерізки зчищаємо з них шкірку, розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки і серцевину. Після чого нарізаємо груші на часточки.

Банку для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують теплою водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин. Простерилизованную банку залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вона трохи охолола. Потім укладаємо в банку нарізані груші та підготовлені сливи.

Каструлю з водою ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Окріп заливаємо в банку до фруктів, прикриваємо прокип’яченої кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб фрукти трохи пропарились. Потім на банку надягаємо насадку з отворами і зливаємо воду назад в каструлю. Додаємо цукор, перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Сироп доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

В банку до фруктів додаємо лимонну кислоту і заливаємо гарячий сироп. Банку щільно закорковуємо кришкою, перевертаємо догори дном і перевіряємо герметичність. Потім вкриваємо банку теплим пледом і залишаємо компот до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо його на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот із слив з кісточками Компот із слив з лимонною кислотою Компот із слив на 3 літрову банку Сливи на зиму