Взимку, коли так хочеться вітамінів, озброївшись замороженими фруктами і ягодами можна варити смачні натуральні компоти. Одним із самих смачних і ароматних виходить компот із замороженої вишні.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2.5 л.
  • Вишня заморожена – 550 гр.
  • Цукор-пісок – 130 – 150 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту із замороженої вишні смачний! Влийте воду в каструлю, поставте на вогонь і доведіть воду до кипіння.

У воду всипте для початку 130 грам цукру. Після додавання ягід можна буде додати більше цукру, якщо вишні виявляться дуже кислими. Доведіть цукровий сироп до кипіння.

У киплячий сироп додайте вишню, розморожувати її не обов’язково. Компот доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, через час ягоди почнуть спливати. Після цього варіть ще 5-7 хвилин, спробуйте компот на смак і при необхідності додайте ще трохи цукру.

Вимкніть компот і дайте йому настоятися 30-40 хвилин. За цей час ягоди пустять ще більше соку і компот стане більш насиченим. Такий натуральний напій підійде для зимових посиденьок і буде, до речі, в охолодженому вигляді в спекотні літні дні.

Приємного апетиту!

Компот з вишні Компот з вишні в каструлі Компот з вишні, щоб пити відразу Компоти