Зелений виноград досить солодкий на смак, тому кількість цукру необхідно регулювати у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями. Якщо в компот додається лимонна кислота, цукру можна додати більше, якщо лимонний сік – менше.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград – 600 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонний сік – 100 мл
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот із зеленого винограду без стерилізації на 3-літрову банку на зиму, зелений виноград для компоту будемо закладати в банку гронами. Для цього викладаємо кисті в друшляк і промиваємо проточною водою.
Тепер нам знадобиться 3-літрова банка. Її разом з кришкою необхідно спочатку очистити харчовою содою, а потім промити і відправити на стерилізацію. В чисту банку потрібно викласти грона винограду до половини ємності.
Тепер необхідно промити лимон і розрізати його навпіл, щоб вичавити лимонний сік. Зручніше за все робити це за допомогою соковижималки. Отриманий сік заливаємо в банку з виноградом.
Засипаємо в банку необхідну кількість цукру. Залишилося інгредієнти залити окропом. Для цього спочатку вливаємо очищену воду в каструлю і доводимо її до кипіння. Потім заливаємо окріп в банку до половини і струшуємо її, щоб швидше розчинився цукор. Потім заливаємо решту окропу до самого верху банки.
Залишаємо компот на 10 хвилин під закритою кришкою, а потім зливаємо настій назад в каструлю. Коли сироп закипить, вливаємо його в банку. Закатуємо компот і перевертаємо тару. Закутуємо її ковдрою, щоб напій остигав поступово. Потім ставимо банку з компотом в темне, прохолодне місце.
Смачного!