Нарізані яблука з виноградом заливаються окропом, після чого вся вода зливається в каструлю і з неї готується сироп, яким заливаються фрукти. Компот закочується кришками і залишають на ніч до повного охолодження. Виходить дуже смачний і насичений напій.
Інгредієнти: на 1 л.
- Виноград – 150 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 0.8 л.
Процес приготування:
Готувати компот із зеленого винограду і яблук на зиму просто! Ретельно промиваємо яблука під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і, при бажанні, зрізаємо шкірку. Вирізаємо серцевину і нарізаємо їх невеликими шматочками.
Оглядаємо кисть винограду і при необхідності прибираємо зіпсовані ягоди. Також промиваємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника і знімаємо виноградини з гілки.
Добре вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Перекладаємо в них фрукти і заливаємо все окропом. Накриваємо банки стерильними кришками і даємо так постояти близько 10 хвилин.
Через деякий час надягаємо на кришку банки з отворами і зливаємо всю рідину в каструлю. Додаємо цукор і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого варимо протягом пари хвилин, поки цукровий пісок повністю не розчиниться.
Заливаємо цим цукровим сиропом виноград з яблуками і закатуємо компот кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в льох або інше темне і прохолодне місце. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний вітамінний напій. Приємного апетиту!
Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду і яблук Компот з винограду на зиму Компот з яблук на зиму Компот із зеленого винограду