Компот із слив і винограду виходить дуже смачним і насиченим завдяки вдалому поєднанню основних інгредієнтів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть починаюча господиня. Сливи за бажанням можна не очищати від кісточок, а виноград можна залишити на гілках. Кількість інгредієнтів розрахована на 2 літри заготовки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 200 гр.
  • Виноград – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати компот із слив і винограду на зиму? Сливи і виноград промийте під проточною водою, для зручності скориставшись друшляком.

Далі сливи необхідно очистити від кісточок, а виноград зняти з гілочок.

Підготовлені сливи і виноград складаємо в заздалегідь простерилізовані банки, присипаємо їх цукровим піском і додаємо лимонну кислоту.

Необхідну кількість води закип’ятити, потім залийте окропом вміст банок.

Ємності закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Заготівлю також бажано укутати в теплий плед або рушник. Такий компот із слив і винограду відмінно зберігається і в кухонній шафі.

Приємного вам апетиту!

Компот із зеленого винограду Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти Сливи на зиму