Апетитний абрикосовий компот на зиму – незамінна заготівля, яка допоможе зберегти безцінний плоди з вітамінами. Компот з абрикосів виходить насичений, ароматний і в міру солодкий. Самі абрикоси можна їсти або додавати в різні страви.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 0,8 кг
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосівів без кісточок? Промийте стиглі абрикоси без вм’ятин і пошкоджень у проточній воді, після чого розділіть плоди навпіл і вийміть з них кісточки.

В стерильну трилітрову банку покладіть абрикоси і відразу ж залийте окропом до країв. Прикрийте ємність кришкою і залиште на п’ятнадцять хвилин настоюватися.

Коли пройде п’ятнадцять хвилин злийте воду з банки в каструлю, додайте у воду цукор і зваріть сироп. Після того як суміш води з цукром закипить і кристали цукру розчиняться, сироп готовий.

Банку з абрикосами залийте киплячим сиропом, після чого загорніть банку стерильною кришкою і переверніть догори дном. Після того як узвар охолоне, приберіть його на зберігання в темне місце.

Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на зиму Компоти