Абрикосовий компот з шматочками яблук чудово втамовує спрагу в спеку і сподобається дітям. Їм з легкістю можна урізноманітнити напої на святковому столі. Фрукти з компоту можна подавати окремо у вигляді легкого десерту, вони теж виходять дуже смачними.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 350 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з абрикосів і яблук? Добре вимийте абрикоси, набравши води в таз, і після промийте під проточною водою.
Дістаньте з них кісточки, зробивши невеличкий надріз до серцевини. І поріжте на невеликі частини.
Яблука вимити, вирізати в них серцевину і нарізати невеликими шматочками.
Банки добре вимити з содою і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Засипте в банку абрикоси приблизно до середини.
Слідом закиньте яблука (близько 1/3 кількості абрикосів).
Всипте цукор в банку.
Киплячою водою, заздалегідь поставленої на плиту, залийте фрукти до верху і прикрийте кришкою.
Щоб заготовка добре простояла весь період, постерилизуйте банки в глибокій каструлі, налив води до плічок і потримавши на слабкому вогні 15 хвилин після закипання.
Акуратно дістаньте банку з водяної бані і закрутіть кришку. Переверніть компот догори дном і накрийте шубою. Так він повинен повільно остигати в кімнаті ніч (6 годин).
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот з яблук на зиму