Абрикосовий компот з шматочками яблук чудово втамовує спрагу в спеку і сподобається дітям. Їм з легкістю можна урізноманітнити напої на святковому столі. Фрукти з компоту можна подавати окремо у вигляді легкого десерту, вони теж виходять дуже смачними.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 350 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів і яблук? Добре вимийте абрикоси, набравши води в таз, і після промийте під проточною водою.

Дістаньте з них кісточки, зробивши невеличкий надріз до серцевини. І поріжте на невеликі частини.

Яблука вимити, вирізати в них серцевину і нарізати невеликими шматочками.

Банки добре вимити з содою і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть. Засипте в банку абрикоси приблизно до середини.

Слідом закиньте яблука (близько 1/3 кількості абрикосів).

Всипте цукор в банку.

Киплячою водою, заздалегідь поставленої на плиту, залийте фрукти до верху і прикрийте кришкою.

Щоб заготовка добре простояла весь період, постерилизуйте банки в глибокій каструлі, налив води до плічок і потримавши на слабкому вогні 15 хвилин після закипання.

Акуратно дістаньте банку з водяної бані і закрутіть кришку. Переверніть компот догори дном і накрийте шубою. Так він повинен повільно остигати в кімнаті ніч (6 годин).

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компот з яблук на зиму