Компот з абрикосів – найулюбленіший напій у багатьох сімей. Перед вами простий рецепт приготування компоту з абрикосів. Якщо раніше вам не доводилося займатися подібною консервацією, то цей рецепт допоможе вам зрозуміти всі тонкощі процесу. Зазначені інгредієнти розраховані на трилітрову банку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів на зиму на 3-літрову банку? Абрикоси промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Для компоту краще використовувати непошкоджені плоди.

В стерилізовані банки розкладаємо підготовлені абрикоси.

Після цього в банки з абрикосами необхідно залити окріп. Лишаємо в такому стані на 15 хвилин. Потім охололу воду з банок вилийте в каструлю і знову закип’ятіть її.

В банки з абрикосами додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. В самому кінці заливаємо вскипевшую воду.

Закриваємо банки з компотом кришками за допомогою спеціального ключа. Банки злегка струсніть, щоб рівномірно розійшовся цукровий пісок. Перевертаємо компот дном вгору, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо на добу до повного охолодження. Потім переміщуємо компот на тривале зберігання в прохолодне місце. Компот з абрикосів готовий!

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти