Компот з абрикосів – найулюбленіший напій у багатьох сімей. Перед вами простий рецепт приготування компоту з абрикосів. Якщо раніше вам не доводилося займатися подібною консервацією, то цей рецепт допоможе вам зрозуміти всі тонкощі процесу. Зазначені інгредієнти розраховані на трилітрову банку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з абрикосів на зиму на 3-літрову банку? Абрикоси промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Для компоту краще використовувати непошкоджені плоди.
В стерилізовані банки розкладаємо підготовлені абрикоси.
Після цього в банки з абрикосами необхідно залити окріп. Лишаємо в такому стані на 15 хвилин. Потім охололу воду з банок вилийте в каструлю і знову закип’ятіть її.
В банки з абрикосами додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. В самому кінці заливаємо вскипевшую воду.
Закриваємо банки з компотом кришками за допомогою спеціального ключа. Банки злегка струсніть, щоб рівномірно розійшовся цукровий пісок. Перевертаємо компот дном вгору, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо на добу до повного охолодження. Потім переміщуємо компот на тривале зберігання в прохолодне місце. Компот з абрикосів готовий!
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти