Абрикос і зливу близькі «родичі», якщо розглядати їх з боку ботаніки. Та й за смаком деякі сорти цих фруктів дуже схожі. Абрикоси зазвичай кисло-солодкі, а ось сливи можуть бути абсолютно різними. Від медових і нудотно солодкі, до дуже кислих. Вибирайте на свій смак.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 200 гр.
  • Слива синя – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 2.2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з абрикосів та слив без стерилізації на зиму, підготуйте всі інгредієнти. Сливи і абрикоси переберіть. Залиште тільки стиглі і незіпсовані плоди. Помийте їх і трохи обсушити. При закатці даного компоту можна використовувати фрукти, як з кісточками, так і без них. На смак це ніяк не вплине, але скоротить термін зберігання компоту (з кісточками компот зберігається менше часу).

Підготуйте банки для компоту. Помийте їх з содою і просушіть. У банку покладіть сливу. При цьому в кожній штуці зробіть проколи зубочисткою. Завдяки цьому сливи не лопнуть в момент, коли їх будуть заливати окропом.

В банку до сливам відправте абрикоси.

Слідом за абрикосами насипте цукор. Залежно від ваших смакових уподобань і сорти сливи, який ви використовуєте для приготування компоту, кількість цукру можна змінювати як в меншу, так і в більшу сторону.

В каструлі доведіть до кипіння воду і відразу ж залийте нею фрукти в банку. Заливайте воду до самого краю горловини.

Загорніть кришку за допомогою спеціальної машинки або щільно закрутіть гвинтову.

Кілька разів переверніть банку догори дном і назад, щоб розчинився цукор краще. Потім поставте банки з готовим компотом остигати, обгорнувши їх в рушник або ковдру. Зберігати банки з абрикосово-сливовим компотом необхідно в коморі або підвалі.

Смачного!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку