чи Знаєте ви, що з-за кісточок, що знаходяться у фруктах, скорочується термін зберігання закатанного компоту? Саме тому краще витягувати їх з плодів в процесі приготування. А самі вибирати стиглі фрукти і щільні. Інакше компот вийде ненасиченим, а фрукти перетворяться на кашу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 300 гр.
- Слива синя – 300 гр.
- Цукор-пісок – 240 гр.
- Вода – 2,2 – 2,5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з абрикосів та слив на 3 літрову банку на зиму? Помийте сливи, розділіть їх руками на дві частини і видаліть кісточки. Якщо вам попадеться червивий фрукт, то викиньте його.
Абрикоси переберіть, викиньте зіпсовані плоди. Помийте і розріжте їх навпіл.
Кісточки з фруктів видаліть.
В попередньо вимиті з харчовою содою банки, покладіть підготовлені сливи та абрикоси.
В каструлі доведіть до кипіння приблизно пів-літра води і залийте нею фрукти. Накрийте банку кришкою і залиште фрукти прогріватися приблизно на 10 хвилин.
Поки сливи з абрикосами прогріваються, доведіть до кипіння воду, що залишилася. Через 10 хвилин у каструлю з водою злийте і настій з банок.
В банки всипте цукор і залийте їх вміст закипілої водою.
Залийте воду в банку і відразу ж загорніть. Якщо у вас немає закаточной машинки, то щільно закрити гвинтовими кришками. Після чого, перевернувши і обгорнувши банки, дати їм охолонути.
Зберігайте закатанный абрикосово-сливовий компот в темному і прохолодному місці, а коли відкриєте його, то випивайте не тільки ароматний напій, але і з’їдайте часточки фруктів, вони також виходять дуже смачними.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без стерилізації на зиму Компот із слив без стерилізації Компот із слив на 1 літрову банку Сливи на зиму