Компот з абрикосів з м’якоттю – це прекрасний варіант зимової заготівлі, який буде радувати всю сім’ю! Абрикосовий компот є освіжаючим і корисним напоєм. Він має унікальний і ніжний смак. Абрикосовий компот з м’якоттю сподобається не тільки дітям, але і дорослим.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів з м’якоттю? Переберіть абрикоси, прибираючи в бік зіпсовані плоди. Далі розділіть абрикоси навпіл, видаляючи при цьому кісточки. М’якоть плодів складайте в каструлю.

Отриману м’якоть необхідно подрібнити доступним для вас способом – це може бути блендер, м’ясорубка, соковитискач.

готове абрикосове пюре додаємо цукровий пісок, додаємо необхідну кількість води. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Ставимо ємність з абрикосовою масою на мінімальний вогонь, доводимо до кипіння. Після цього проварюємо ще протягом 10 хвилин. Якщо буде з’являтися пінка, знімайте її.

Готовий компот розподіліть по стерилізованим ємкостей, закрийте прокип’яченими кришками і повністю остудіть. Потім перемістіть компот з абрикосів з м’якоттю в прохолодне місце на тривале зберігання.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти