Сьогодні ми приготуємо смачний освіжаючий напій з абрикосів і м’яти, який добре втамовує спрагу і є відмінною альтернативою магазинних соків і напоїв. Для приготування абрикосово-м’ятного компоту не потрібно великих тимчасових витрат, а насолоджуватися ним ви зможете впродовж усієї зими.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 1 кг
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з абрикосів з м’ятою на зиму смачний! Для приготування компоту ми вибрали соковиті не перезрілі абрикоси, щоб в процесі приготування вони зберегли свою форму. Промиваємо під струменем теплої проточної води і залишаємо на рушник на 10-15 хвилин, щоб вони трохи обсохнули. Потім акуратно надрізаємо кожен абрикос і видаляємо кісточку. Очищені абрикоси кладемо в підготовлену чисту банку.
Гілочки м’яти промиваємо прохолодною проточною водою і кладемо в банку. У цей час у каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння.
Крутий окріп наливаємо у банку по вінця, прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
Потім воду з банки зливаємо назад в каструлю, додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.
В банку з абрикосами додаємо лимонну кислоту і наливаємо киплячий сироп.
Банку щільно закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі, поки компот повністю не охолоне.
Готовий абрикосовий компот з м’ятою прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму