Компот з агрусу і смородини – це не просто напій, завдяки якому можна втамувати спрагу. Це справжня скарбниця вітамінів. Для того, щоб приготувати цей еліксир здоров’я, вам будуть потрібні мінімальні кулінарні навички, ягоди агрусу і смородини, а також трохи часу. В цьому легко переконатися. Головне – дотримуйтесь покрокової інструкції, яку ми представили вашій увазі.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Аґрус – 700 гр.
- Смородина червона – 300 гр.
- М’ята свіжа – 1 гілка
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з агрусу і смородини, для початку необхідно перебрати аґрус: видалити гілочки і листя, обрізати з обох сторін пупиришки. Після цього ретельно промиваємо ягоду під проточною водою кілька разів.
Ті ж маніпуляції виробляємо з ягодами червоної смородини.
Приступаємо до стерилізації банок. Це можна зробити за допомогою мікрохвильовки. Після цього на дно стерилізованою банки викладаємо агрус і смородину, а також листя м’яти. Заливаємо ягоди окропом і залишаємо їх у спокої на 10 хвилин. Потім необхідно злити воду з банки, переливаємо в окрему каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім цю ж воду знову вливаємо в банку з ягодами. Через 10 хвилин ще раз перелити воду в каструлю, засипаємо туди цукор, доводимо сироп до кипіння. Готовим сиропом заливаємо ягоди, що знаходяться в банку.
Залишилося закатати банки.
Такий компот краще зберігається в темному прохолодному місці.
Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу з м'ятою Мохіто Компот з агрусу і смородини на зиму Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини з м'ятою Компот із червоної смородини і агрусу Компот із червоної смородини на зиму