Завдяки цьому оригінальному рецепту ви можете приготувати безалкогольний вітамінний «Мохіто» на зиму з ягід агрусу і часточок лайма чи лимона. Цей чудовий напій добре освіжає, володіє відмінним смаком і непогано поєднується з алкогольними напоями – якщо ви любите готувати коктейлі. Спробуйте!
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Аґрус – 150 гр.
- Вода – 0,5 л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимон або Лайм – 25 гр.
- М’ята свіжа – 5 – 6 листків
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з агрусу мохіто, для початку вам потрібно підготувати всі інгредієнти для закачування компоту на зиму і викласти їх на обробну поверхню.
Ретельно вимийте агрус і, при бажанні, видаліть хвостики. Взагалі, їх можна не видаляти – готовий компот все одно потрібно буде проціджувати перед вживанням. Ягідки викладіть в чисту стерильну банку.
Потім викладіть в банку до агрусу промиті в проточній воді листочки м’яти.
Наступним кроком додайте в банку цукровий пісок і часточки лимона або лайма разом з шкіркою. Попередньо можете обдати цитрусовий окропом, щоб вбити мікроби на поверхні шкірки фрукта.
Банку з інгредієнтами для «Мохіто» залийте окропом і прикрийте кришкою. Залиште банку хвилин на десять або п’ятнадцять в такому стані.
По закінченні визначеного часу акуратно злийте настій з банки в каструлю, процідивши його за допомогою сита або спеціально кришки з дірочками. Доведіть жидкоксть в каструлі до кипіння.
Киплячий компот влийте тому в банку з аґрусом з м’ятою і лимоном.
Баночку з компотом швидко закрутіть стерильними кришками або загорніть. Банку з заготівлею остудіть в «шубі», після чого приберіть на зберігання в підвал або комору.
Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з агрусу з м'ятою і лимоном Компот з агрусу на зиму Компот Мохіто з агрусу на зиму Компоти