Алича для компоту використовується тільки з кісточками, тому підготовка ягоди не займає багато часу, та й сама заготівля готується досить швидко і просто.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Жовта алича – 2 кг
- Цукор-пісок – 450 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 4 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з аличі не на зиму. Аличу занурте в холодну воду і добре вимийте, а потім промийте її під проточною водою.
Підготуйте банки, вимивши їх з содою і простерилізований. Розкладіть аличу по банкам.
Засипте в банки по 150 р. цукру і маленькою щіпці лимонки. Закип’ятіть приблизно 6 л. води, розлийте по банках і закатайте.
Поставте банки догори дном і накрийте ковдрою. Так вони повинні постояти 24 години.
Після зазначеного часу переверніть банки і зберігайте до настання зими в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з аличі Компоти