Алича для компоту використовується тільки з кісточками, тому підготовка ягоди не займає багато часу, та й сама заготівля готується досить швидко і просто.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Жовта алича – 2 кг
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 4 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з аличі не на зиму. Аличу занурте в холодну воду і добре вимийте, а потім промийте її під проточною водою.

Підготуйте банки, вимивши їх з содою і простерилізований. Розкладіть аличу по банкам.

Засипте в банки по 150 р. цукру і маленькою щіпці лимонки. Закип’ятіть приблизно 6 л. води, розлийте по банках і закатайте.

Поставте банки догори дном і накрийте ковдрою. Так вони повинні постояти 24 години.

Після зазначеного часу переверніть банки і зберігайте до настання зими в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з аличі Компоти