Домашній компот – відмінна альтернатива купівельними соків. Склад перевірений і схвалений господинею, якість напою завжди під контролем. Пропонуємо рецепт компоту з черешні. Для додання цікавого відтінку смаку додамо в компот м’яту, кардамон і цедру апельсина – дуже приємне поєднання.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- М’ята свіжа – 2 шт.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 13 ч. л.
- Вода – 800 мл
Процес приготування:
Як почати готувати компот з черешні з кісточками в літрових банках на зиму? Черешню перебираємо від сміття, плодоніжки обриваємо, ретельно промиваємо ягоди. Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом.
У стерильну банку кладемо промиті листочки м’яти, свежесобранную цедру апельсина і мелений кардамон. Зверху закладаємо черешню.
Заливаємо черешню в банку крутим окропом до горлечка. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо на тридцять хвилин для пропарювання. Потім одержаний гарячий настрій зливаємо в каструлю, додаємо в нього цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.
Додаємо в сироп лимонну кислоту, перемішуємо, проварюємо одну хвилину. Киплячим сиропом повторно заливаємо черешню і закручуємо банку стерильною кришкою.
Банку перевертаємо кришкою вниз для перевірки герметичності, накриваємо ковдрою і в такому положенні залишаємо повільно остигати для пасивної стерилізації. Після охолодження прибираємо компот на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Компот з черешні з кісточками на зиму Компот з черешні з лимонною кислотою на зиму Компот із черешні Компот із черешні без стерилізації на зиму Компот із черешні на зиму Компоти