Приготування напою займає мінімум часу, так як плоди винограду не потрібно знімати з гілочок – їх консервують цілими гронами. Воду для настою необхідно буде очистити заздалегідь.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград Ізабелла – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати компот з чорного винограду з гілочками на зиму легко! Грона винограду необхідно спочатку дуже уважно переглянути. Якщо на гілках є підгнилі або зіпсовані плоди, їх потрібно зняти і викинути. Потім грона винограду необхідно вимити і залишити стікатися.
Підбираємо 3-літрову банку для закачування компоту. Якщо ємність не має пошкоджень, очищаємо її за допомогою харчової соди і ретельно промиваємо. Після стерилізації викладаємо в банку виноград.
Наливаємо очищену воду в каструлю і доводимо до кипіння. Заливаємо окропом виноград в банку, яку накриваємо кришкою (заздалегідь ошпарюємо її окропом). Залишаємо компот на 10-15 хвилин.
Зливаємо настій з банки назад в каструлю. Всипаємо необхідну кількість цукру і варимо заливку близько п’яти хвилин. Заливаємо виноград гарячим сиропом.
Закатуємо банку кришкою і перевертаємо. Щоб узвар поступово остигав, накриваємо ємність ковдрою і закутуємо. Після охолодження переносимо банку з напоєм в холодильник.
Смачного!