Напій з винограду виходить дуже ароматним. Сорт можна вибирати будь-який. Якщо приготувати компот з білого винограду, він вийде не таким насиченим кольором, практичним прозорим, але не менш смачним.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Виноград Ізабелла – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Рецепт компоту з чорного винограду з лимоном на зиму простий у приготуванні! Щоб приготувати компот, слід спочатку перебрати виноград. Для цього звільняємо гілочки від виноградин і паралельно відкидаємо гнилі та пошкоджені плоди. Цілі виноградини промиваємо проточною водою. Найкраще робити це за допомогою друшляка, щоб поступово стекла зайва волога.
Вибираємо необхідні для закачування банки. Спочатку очищаємо їх разом з кришками харчовою содою, а потім промиваємо і відправляємо на стерилізацію. В чисті ємності викладаємо виноград так, щоб шар сягав половини банки.
Тепер засипаємо в банки цукор у відношенні 1: 2. Якщо боїтеся помилитися, використовуйте ваги. Промиваємо лимон в струмені води і нарізаємо його скибочками разом з шкіркою. Відправляємо в кожну банку по 3-4 скибочки.
Наливаємо в каструлю необхідну кількість води. Доводимо її до кипіння на плиті і відразу ж вливаємо в банки до половини. Перемішуємо до розчинення цукру і накриваємо ємності кришками. Залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо настій назад в каструлю. Доливаємо таку ж кількість води і знову доводимо до кипіння. Заливаємо сиропом виноград в банках. Закатуємо ємності кришками (їх слід заздалегідь обшпарити окропом). Перевертаємо і закутуємо банки. Коли узвар охолоне, ставимо ємність з напоєм в місце зберігання.
Смачного!