Крім наливки, вина і варення з чорноплідної горобини, або аронії, можна заготовити на зиму смачний і корисний компот. Ця ягода має терпкий смак, тому її або бланшують в підсоленій воді або деякий час тримають в морозилці, після чого гіркоту і терпкість йдуть і ягода стає десертній. Готується просто компот, методом однократної заливки з подальшою пастеризацією під «шубою».


Інгредієнти: на 3 л.

  • Чорноплідна горобина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з чорноплідної горобини на 3-літрову банку на зиму. Ягоди аронії спочатку ретельно переберіть, видаляє дрібне сміття, гілочки і плодоніжки. Потім пересипте їх на друшляк і добре промийте під проточною водою, щоб видалити з поверхні ягоди тонкий шар воскового нальоту, щоб він не спровокував бродіння компоту.

Промиту аронію пересипте в каструлю, залийте чистою водою і пробланшируйте протягом 5 хвилин на середньому вогні, щоб прибрати терпкість цієї ягоди.

3-літрову банку заздалегідь стерилізуйте будь-яким методом і прокип’ятіть кришку. Підготовлені ягоди перекладіть в банку і насипте вказане в рецепті кількість цукру.

В каструлі закип’ятіть потрібну кількість питної води і залийте окропом аронію в банку, заповнюючи її до верху горлечка. Банку відразу щільно закупорьте і перевірте герметичність закупорки. Потім поставте її на кришку і на ніч накрийте теплим покривалом.

Компот з чорноплідної горобини готовий. Його зберігати можете в будь-якому темному місці і навіть при кімнатній температурі.

Вдалих і смачних заготовок!

Компоти