Компот з чорної смородини – смачна заготівля на зиму. Такий компот припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям. Вашій увазі представлений рецепт приготування компоту з чорної смородини без стерилізації. Приклавши зовсім небагато зусиль, взимку вас буде радувати така чудова заготівля, має річний смак і аромат.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з чорної смородини на зиму без стерилізації. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Після закипання додаємо в неї цукровий пісок, все перемішуємо. Коли сироп знову закипить, проварюємо його протягом 5 хвилин. Цукровий пісок повинен повністю розчинитися.
Чорну смородину перебираємо, видаляючи всі листочки і гілочки.
Промиваємо ягоди й обсушуємо.
Потім поміщаємо чорну смородину в банку.
В банку з ягодами акуратно вливаємо невелику кількість сиропу. Це необхідно, щоб банки поступово нагрілася і не тріснула.
Потім вливаємо залишився сироп, щільно закриваємо банку прокип’яченої кришкою. Компот повністю остуджуємо в перевернутому стані під теплою ковдрою. Через добу перемістіть заготовку на тривале зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Компот з чорної смородини на 1-літрову банку Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Чорна смородина на зиму