Колір компоту буде залежати від того, в яких пропорціях підготувати ягоди. Якщо є бажання, у напій можна додати лимони або апельсини, хоча і без цитрусових він буде дуже ароматним.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 300 гр.
- Смородина чорна – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з чорної смородини і вишні на 3-літрову банку на зиму просто! Почнемо процес приготуванняня з підготовки банки. Нам знадобиться 3-літрова ємність. Уважно вивчивши її, можна переконатись у відсутності тріщин. Потім очищаємо харчовою содою і промиваємо. Стерилізуємо банку разом з кришкою. Тепер нам знадобиться каструля для того, щоб приготувати сироп. Вливаємо в неї воду і додаємо цукор. Коли рідина дійде до кипіння, дивимося, чи розчинився сипучий інгредієнт.
Ягоди смородини і вишні промиваємо. Знімаємо смородину з гілочок і видаляємо «хвостики» вишень. Також викидаємо листочки, гнилі і зіпсовані ягоди. Перекладаємо обидва інгредієнта в друшляк.
Коли сироп закипить і цукор розчиниться, всипаємо ягоди. Продовжуємо варити масу, поки ягоди не спливуть на поверхню сиропу.
Готовий напій акуратно виливаємо в банку. Накриваємо кришкою і щільно закатуємо, щоб не подтекал сік.
Завершуємо приготування компоту. Перевертаємо банку і даємо їй охолонути в умовах кімнатної температури. Закутуємо ємність з компотом ковдрою.
Смачного!