Той самий компот, який без вад. Тут є все, починаючи від ніжної і солодкої груші і закінчуючи кислинкою вишні з її ледь відчутною гіркотою. А для цілісності і завершеності, готуємо солодкий сироп з води і невеликої кількості цукру.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 500 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з груш і вишні на 3-х літрову банку на зиму. Насамперед, підготуємо фрукти і ягоди. Все добре промиваємо, просушуємо. Потім плоди груш ділимо на кілька четвертинок і видаляємо з них серцевину з кісточками.
З промитої і просушеної вишні виймаємо кісточки за допомогою звичайної шпильки для волосся. За бажанням, для приготування компоту, можна використовувати абсолютно цілі і не деформовані ягоди.
Паралельно з підготовкою всіх компонентів стерилізуємо трилітрову банку з залізною кришкою.
Для приготування сиропу розчиняємо цукровий пісок у двох літрах води і доводимо до кипіння. Через 1-2 хвилини вимикаємо вміст.
На дно простерилізованій банки викладаємо груші, потім підготовлену вишню і заливаємо вміст тільки що приготованим сиропом. На цьому всі основні етапи пройдені. Закатуємо компот простерилізованій кришкою і охолоджуємо до кімнатної температури, загорнувши в ковдру.
Бажаємо вдалих заготовок і приємного апетиту!