Той самий компот, який без вад. Тут є все, починаючи від ніжної і солодкої груші і закінчуючи кислинкою вишні з її ледь відчутною гіркотою. А для цілісності і завершеності, готуємо солодкий сироп з води і невеликої кількості цукру.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 500 гр.
  • Вишня – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з груш і вишні на 3-х літрову банку на зиму. Насамперед, підготуємо фрукти і ягоди. Все добре промиваємо, просушуємо. Потім плоди груш ділимо на кілька четвертинок і видаляємо з них серцевину з кісточками.

З промитої і просушеної вишні виймаємо кісточки за допомогою звичайної шпильки для волосся. За бажанням, для приготування компоту, можна використовувати абсолютно цілі і не деформовані ягоди.

Паралельно з підготовкою всіх компонентів стерилізуємо трилітрову банку з залізною кришкою.

Для приготування сиропу розчиняємо цукровий пісок у двох літрах води і доводимо до кипіння. Через 1-2 хвилини вимикаємо вміст.

На дно простерилізованій банки викладаємо груші, потім підготовлену вишню і заливаємо вміст тільки що приготованим сиропом. На цьому всі основні етапи пройдені. Закатуємо компот простерилізованій кришкою і охолоджуємо до кімнатної температури, загорнувши в ковдру.

Бажаємо вдалих заготовок і приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компот з груш на 3-х літрову банку