Зараз багато господині роблять заготовки фруктово-ягідних компотів. Приємно відкрити банку ароматного компоту і насолодитися його смаком. Вишня і яблука чудово поєднуються в цій заготівлі. Головне в процесі приготування не переварити фрукти.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 250 гр.
  • Вишня – 150 гр.
  • Вода – 850 – 900 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати компот з вишень і яблук? Ягоди вишні помийте, видаліть кісточки, перекладіть в окрему ємність.

Яблука помийте, видаліть серцевину з кісточками і наріжте тонкими часточками.

Підготуйте банку, помийте її з содою, стерилізуйте над окропом, кришку прокип’ятіть. У суху чисту банку викладіть ягоди вишні і нарізані яблука.

У каструлі закип’ятити воду, залийте фрукти в банку крутим окропом, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб фрукти пустили сік.

Потім злийте воду з банки в каструлю, додайте цукор і поставте на вогонь. Варіть сироп до повного розчинення цукру. Залийте киплячим сиропом фрукти і закатайте банку металевою кришкою.

Переверніть банку догори дном, укрийте теплою ковдрою і дочекайтеся поки вона повністю охолоне в такому положенні. Компот прекрасно зберігається з сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компот з яблук на зиму