Компот з груш володіє дуже приємним смаком і чудово втамовує спрагу в спеку. Такий напій люблять і дорослі, і діти. Груша – фрукт досить солодкий і сам по собі в компоті може дати монотонний невиразний смак. Щоб освіжити грушу і зробити його яскравішим, додаємо лимонний сік. Кислота лимона лише прикрасить компот і вигідно відтінятиме звучання груші. Із зазначеної кількості сировини виходить одна трилітрова банка напою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 1,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з груш на 3-х літрову банку на зиму, груші ретельно промиваємо проточною водою. Розрізаємо кожен плід на поздовжні скибочки і вирізаємо насіннєві коробочки. Якщо є дефектні ділянки, їх також обов’язково вирізаємо. Складаємо грушеві часточки в каструлю і заливаємо зазначеною кількістю води.
Доводимо воду з грушами до кипіння і варимо двадцять хвилин при середній температурі. Після закінчення зазначеного часу знімаємо каструлю з плити. Банку і кришку для компоту попереднє моєму содовим розчином і ошпарюємо окропом. У підготовлену стерильну банку кладемо відварені грушеві часточки. Зручно витягувати з прямо з каструлі шумівкою, залишаючи відвар на місці.
Лимон промиваємо гарячою водою, розрізаємо навпіл і вичавлюємо з нього сік. Можна скористатися соковижималкою для цитрусових, а можна просто стискати половинку в руці, додатково проколюючи м’якоть вилкою для відділення соку.
Отриманий лимонний сік проціджуємо через сито і вливаємо до грушевого відвару в каструлю. Також слідом додаємо цукровий пісок. Знову ставимо каструлю на плиту і доводимо сироп до кипіння. Довго кип’ятити не треба. Заливаємо гарячим сиропом грушеві часточки в банку.
Банку з компотом прикриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію на десять хвилин. Після цього банку закатуємо кришкою, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати. Охолоджений компот прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти