Нехитрий рецепт смачного і ароматного компоту асорті. Смак такої заготовки виходить дуже легким і свіжим і прекрасно підійде як для літньої спеки, так і для зимових холодів.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Груша – 5 шт.
- Яблука – 5 шт.
- Слива синя – 60 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з груш, яблук і слив на зиму. Ретельно вимиваємо фрукти і ягоди, обсушуємо їх.
Готуємо необхідну кількість цукру.
Фрукти очищаємо від насіння і шкірки, розрізаємо їх на четвертинки.
Розкладаємо яблука, груші та сливи з простерилизованным банкам.
Засипаємо в банки цукор.
Заливаємо фрукти з ягодами окропом. Закочує банки стерилізованими кришками.
Перевертаємо банки горлом донизу і залишаємо остигати під пледом при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Компот з груш на зиму Компот із слив Компот із слив і яблук Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Сливи на зиму