Для приготування компоту нам не підійдуть дуже зрілі або недоспелые груші. М’якоть плодів повинна бути щільною і соковитою. Щоб напій не був прозорим і більш насиченим, до грушам додають інші ягоди.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Груша – 500 гр.
- Брусниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Яблука – 500 гр.
- Вода – 4.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з груш з брусницею на зиму. Спочатку вимиваємо яблука і груші проточною водою. Потім обтираем їх і розрізаємо кожен плід навпіл, щоб зручніше було видаляти серцевину. Потім нарізаємо кожну половинку обох видів плодів часточками.
Перед заготівлею компоту необхідно ретельно вимити брусницю. Щоб було зручніше це робити, висипаємо її в друшляк. Після промивання, брусницю можна піддавати подальшій обробці.
Заливаємо воду в каструлю і викладаємо в неї брусницю і цукор. Коли брусниця розвариться, викладаємо інші інгредієнти і продовжуємо варіння до тих пір, поки фрукти не розм’якшаться.
Банки для компоту спочатку перевіряємо на наявність тріщин. Якщо їх немає, очищаємо тару разом з кришками харчовою содою. Потім гарненько промиваємо їх і стерилізуємо.
Виливаємо солодку рідину в банки разом з м’якоттю. Закочує їх і перевертаємо. Щільно закутуємо до повного охолодження ємностей з напоєм. Потім переносимо в більш прохолодне місце для зберігання.
Смачного!