Компот з груш володіє прекрасним смаком і ароматом, однак колір у нього трохи тьмяний. Чорноплідна горобина зробить колір компоту більш цікавим і додасть напою терпкості.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 1 кг
- Чорноплідна горобина – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до готування компот з груш з чорноплідної горобини на зиму. Груші і ягоди чорноплідної горобини помийте.
Банки для компоту помийте і стерилізуйте.
Наповніть банки наполовину грушами, ягодами і цукром.
В каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банки, залиште на 15-20 хвилин.
Потім злийте воду з банок в каструлю, доведіть сироп до кипіння і знову залийте його в банки.
Загорніть компот кришками і залиште при кімнатній температурі. Зберігайте напій в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти