Ніжний смак сливово-грушевого компоту ідеально підійде як для спекотного літнього дня, так і для довгого зимового вечора. Компот виходить дуже приємним, з легкою кислинкою, а готувати його дуже просто і швидко. Найголовніше, що зберігати таку заготовку можна навіть при кімнатній температурі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 400 гр.
  • Слива синя – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груші і сливи на 2 літрову банку на зиму. Промиваємо сливи і груші, закладаємо їх у простерилизованную заздалегідь банку.

Заливаємо фрукти і ягоди окропом, прикриваємо банку кришкою і залишаємо настоюватися приблизно 10 хвилин.

Потім зливаємо воду з банки в каструлю.

Додаємо в каструлю цукор і ставимо її на вогонь. Коли сироп закипить, відварюємо його ще 5 хвилин.

Заливаємо сироп назад у банку.

Закатуємо банку стерильною кришкою.

Перевертаємо банку і охолоджуємо її під теплою ковдрою. Приємного апетиту!

Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на 3 літрову банку Компот із слив на зиму Компоти