Ягоди заливаються окропом, після чого рідину перелити в каструлю і вариться з цукром. Сироп перелити назад до ірге і все закочується. Банки перевертаються, остуджувати і відправляються в підвал для зберігання. Напій відкривається взимку і подається до столу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ірга – 700 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ст.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ірги без стерилізації на зиму. Для початку ретельно миємо банки з содою.

Ягоди гри добре перебираємо, позбавляючись від листя, гілочок, гнилих плодів та іншого сміття. Промиваємо під холодною проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб вся рідина стекла.

Перекладаємо ягоди в чисту банку.

Заливаємо іргу окропом, але тільки так, щоб вода повністю покрила ягоди. Накриваємо банку чистої кришкою і даємо охолонути.

Переливаємо отриманий відвар в глибоку каструлю і доливаємо до нього залишилася питну воду. Ягоди повинні залишитися в банку. Ставимо на вогонь і доводимо рідину до кипіння.

Насипаємо до ягід необхідну кількість цукрового піску і заливаємо їх киплячим відваром.

Накриваємо банку кришкою і закатуємо. Потім перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або рушник і залишаємо так на ніч.

Тепер прибираємо одержаний компот в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компоти