Смородина з иргой засипаються в банку і заливаються окропом. Отриманий відвар потім вариться на вогні з цукровим піском. Після цього сироп перелити назад до ягід і компот закочується. Коли він повністю охолоне, напій відправляється в придатне для зберігання місце.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 800 мл
  • Ірга – 200 мл
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Рецепт компоту з ірги та смородини на зиму гранично простий! Ягоди смородини та ірги для початку перебираємо, позбавляючись від зайвого сміття у вигляді листя, гілочок і гнилих плодів. Промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк. Залишаємо, поки вся вода стече.

Банки ретельно миємо з содою, а потім стерилізуємо їх на пару або будь-яким іншим відповідним способом.

Ягоди перекладаємо з друшляка на паперовий рушник і даємо їм остаточно висохнути.

В цей час ставимо на плиту глибоку каструлю і кип’ятимо в ній 3 літри води. Це можна зробити і в чайнику, якщо дозволяє його об’єм.

Пересипаємо сухі ягоди в простерилизованную банку.

Заливаємо ягоди до самих країв і даємо так постояти близько 10 хвилин, щоб вийшов відвар.

Накриваємо банки кришкою для зливу і переливаємо назад в каструлю, в якій кип’ятилася вода.

Додаємо пару столових ложок води і цукровий пісок. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Варимо пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

Переливаємо киплячий сироп до смородині з иргой, наповнюючи банку до самих країв.

Закатуємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або одягла і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо компот на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо напій взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Компот з ірги Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму