Смородина з иргой засипаються в банку і заливаються окропом. Отриманий відвар потім вариться на вогні з цукровим піском. Після цього сироп перелити назад до ягід і компот закочується. Коли він повністю охолоне, напій відправляється в придатне для зберігання місце.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 800 мл
- Ірга – 200 мл
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Рецепт компоту з ірги та смородини на зиму гранично простий! Ягоди смородини та ірги для початку перебираємо, позбавляючись від зайвого сміття у вигляді листя, гілочок і гнилих плодів. Промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк. Залишаємо, поки вся вода стече.
Банки ретельно миємо з содою, а потім стерилізуємо їх на пару або будь-яким іншим відповідним способом.
Ягоди перекладаємо з друшляка на паперовий рушник і даємо їм остаточно висохнути.
В цей час ставимо на плиту глибоку каструлю і кип’ятимо в ній 3 літри води. Це можна зробити і в чайнику, якщо дозволяє його об’єм.
Пересипаємо сухі ягоди в простерилизованную банку.
Заливаємо ягоди до самих країв і даємо так постояти близько 10 хвилин, щоб вийшов відвар.
Накриваємо банки кришкою для зливу і переливаємо назад в каструлю, в якій кип’ятилася вода.
Додаємо пару столових ложок води і цукровий пісок. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Варимо пару хвилин, щоб цукор повністю розчинився.
Переливаємо киплячий сироп до смородині з иргой, наповнюючи банку до самих країв.
Закатуємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або одягла і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо компот на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо напій взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Компот з ірги Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму